Hogyan választja ki az utazó a szállását a nyaralásához?

Főoldal > Hogyan választja ki az utazó a szállását a nyaralásához?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hogyan választja ki az utazó a szállását a nyaralásához?


2023/07/15
ZH

Az elosztási csatornák fejlődése megsokszorozta a szállodafoglalás lehetőségét. Ma már lehetőség van arra, hogy az utazók online foglaljanak szállást különböző platformokon. A szállásadók azonban nem mentalisták, nehezen tudják azonosítani a szállásfoglalást befolyásoló tényezőket.

szállásfoglalás

Ezek alapján foglalnak az utazók szállást

 


Szállodatulajdonosként fontos, hogy megértsd, hogyan gondolkodnak az utazók a szálláshely kiválasztásakor. Ez valóban lehetővé teszi, hogy a hotel marketing stratégia az utazó viselkedéséhez igazodjon. 

 

 

Az utazó szabad szállást keres

 

 

Az úti cél kiválasztása után az utazó elkezdi keresni a szabad szobákat. A kutatást többféleképpen lehet végezni. Az utazó kikéri a körülötte lévők véleményét. Külső forrásokkal is konzultál, leggyakrabban az interneten. Valójában az utazó először kulcsszavakat ír be a Google-ba, majd konzultál az online utazási irodákkal és körül néz az OTA-k weboldalán (Booking, Expedia…). A Google által végzett tanulmány szerint az utazók 52%-a felkeresi egy intézmény webhelyét, miután megtalálta azt a foglalási oldalakon. Ezt a lépést követően az utazó összeállít egy listát azokról a lehetséges szálláslehetőségekről, amelyeket valószínűleg választ. Ezért az elsődleges célod, hogy szerepelj ezen a listán!

 

 

Számodra, vendégházak, szállodák vagy apartmanok tulajdonosai számára elengedhetetlen, hogy láthatóak legyetek, és ne fulladjanak a versenytársak közé. Ezért ügyelj a webhelyed hivatkozásaira. Ha tanácsot szeretnél kapni webhelyed hivatkozással kapcsolatban, kattintson ide.
 

 

 

Az utazó összehasonlítja a különböző ajánlatokat

 

 

Itt az ideje, hogy az utazó összehasonlítsa a különböző lehetőségeket. Ehhez elolvassa a többi utazó által írt közleményeket, de megtekinti a szálláshelyek weboldalait is. Ezért elengedhetetlen, hogy kitűnj versenytársaid közül. Adunk néhány tippet, hogyan tűnj ki a tömegből:

 

• Hozz létre saját webhelyet, hogy közvetlen kapcsolatban állj ügyfeleiddel
• Reszponzív webhely = amely minden platformhoz alkalmazkodik (táblagépek, telefonok stb.). Valójában az utazók 89%-a okostelefonja segítségével kezdi meg a szálláskeresést.
• Jelöld ki azokat a foglalási gombokat, amelyek a „cselekvésre ösztönzést” okozzák.
• Hosszú szövegek helyett használj látványelemeket, hogy felkeltsd az utazó figyelmét.
• Jelöld meg az összes rendelkezésre álló berendezést

 

 

 

Az utazó szobát foglal a választott létesítményben

 

 

Az utazó készen áll a foglalásra. A vásárlási szándék nagyon magas, így ez az utolsó esélyed, hogy meggyőzd az utazót, hogy a Te létesítményedbe foglaljon. Ezért elengedhetetlen, hogy a foglalási folyamatot a lehető legegyszerűbbé tedd. Ehhez azt tanácsoljuk, hogy integrálj egy foglalási szoftvert a webhelyedbe. Ezzel az eszközzel leegyszerűsíted a foglalás módját utazóid számára, és lehetővé teszed, hogy közvetlenül lekérd adataikat, kapcsolatba lépj velük. Ezzel gyors és egyszerű az információcsere az utazókkal.

 


Annak érdekében, hogy meggyőzd az utazókat, hogy közvetlenül a Te webhelyeden foglaljanak, garantáld, hogy itt kapják a legjobb árat, ez megkönnyíti a foglalási folyamatot. A Travelport felmérése szerint a franciák 42%-a valóban frusztrált az ötlet miatt, hogy órákat kell töltenie, hogy megtalálják a legjobb ajánlatot a foglalás előtt.

 

A digitalizáció felrázta azoknak az utazóknak a foglalási módszereit, akik ma már inkább online foglalnak. A különböző médiák, nevezetesen az okostelefonok, táblagépek fejlesztése hozzájárul ehhez a tendenciához. Az utazók bármikor, néhány kattintással kereshetnek és foglalhatnak szobát. Ezért Neked, szállodatulajdonosoknak, figyelembe kell venned ezeket a fejleményeket!

 
Belföld Budapest Érdekességek Gazdaság hírek Ismert emberek képek Kultúra Külföld Magyarország rövid hírek Sport SzórakozásLegfrissebb cikkek


7+1 Hatékony tipp a fogtömések megőrzéséhez
Sokan vagyunk olyan helyzetben, hogy egy-egy lyukas fog megkeseríti az életünket, és bizony 10-ből 9 ember elmondhatja, hogy legalább egyszer már kellett fogtömést kérnie egy fogorvostól. De hogyan lehet minél hosszabb ideig megőrizni a fogtöméseinket? Mutatunk néhány tippet!
Ettől lesz felejthetetlen az év végi céges karácsonyi buli
Az év végi céges karácsonyi buli minden vállalat életében különleges eseményt jelent, ahol a munkatársak összejönnek, hogy együtt ünnepeljenek és elbúcsúztassák az évet. Az ilyen alkalmak szórakoztató és emlékezetes pillanatokat hozhatnak, amelyek a munkahelyi közösség erősítéséhez, a csapatmunka fejlesztéséhez és az egész év alatt elért eredmények ünnepléséhez hozzájárulnak. Mi teszi felejthetetlenné az év végi céges karácsonyi bulit? Nézzük meg néhány kulcsfontosságú elemet, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy ez az esemény emlékezetes legyen.
Magyarország legszebb vidékein

Nincs is jobb, mint kiszakadni a szürke hétköznapokból és egy felfedező útra indulni. Magyarországon rengeteg felfedezésre váró terület vágyakozik a felfedezésre, és rengeteg kicset találhatunk a különleges vidékeinken. Magyarország legszebb vidékeit mutatjuk most be Neked, hogy kiválaszthasd a hétvégi kedvenc hazai uticélok közül azokat, amiket Te is szívesen beutaznál! 

Utazás a világkörül

Szerencsére a világ felfedezése már mindannyiunk számára elérhető és nem olyan bonyolult megszervezni egy külföldi utazást, mint a rendszerváltás idején. Szerencsére, hiszen a világ a felfedezésedre vár! Fedezzük fel együtt a világ minden legszebb táját, tudj meg minden tippet és trükköt a világ körüli utadhoz!

Kirándulási tippek és túraútvonalak

Rengeteg tippet és tanácsot olvashatsz az oldalon a legszebb túraútvonalakhoz és kirándulásokhoz Magyarországon és külföldön egyaránt. Legyen szó félnapos, egy napos, vagy egy egész hétvégés kirándulásról, oldalunkon számos cikket olvashatsz, ahol bemutatjuk a legjobb túraútvonalakat és a legszebb kirándulóvonalakat!

Utazás blog a mániás utazóknak

Te is úgy érzed, hogy a legjobb dolgok akkor történnek az életben, ha úton vagy? Imádsz új helyeket és kultúrákat megismerni? A világon rengeteg hely vár felfedezésre, az oldalunkon pedig segítünk minnél több lehetőséget bemutatni Nektek, ami a legszebb uticélokat mutatja be, a különleges világkörüli kincseket ismerteti és a betekintést enged más kultúrák megismerésébe!