Hogyan választja ki az utazó a szállását a nyaralásához?

Főoldal > Hogyan választja ki az utazó a szállását a nyaralásához?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hogyan választja ki az utazó a szállását a nyaralásához?


2023/07/15
ZH

Az elosztási csatornák fejlődése megsokszorozta a szállodafoglalás lehetőségét. Ma már lehetőség van arra, hogy az utazók online foglaljanak szállást különböző platformokon. A szállásadók azonban nem mentalisták, nehezen tudják azonosítani a szállásfoglalást befolyásoló tényezőket.

szállásfoglalás

Ezek alapján foglalnak az utazók szállást

 


Szállodatulajdonosként fontos, hogy megértsd, hogyan gondolkodnak az utazók a szálláshely kiválasztásakor. Ez valóban lehetővé teszi, hogy a hotel marketing stratégia az utazó viselkedéséhez igazodjon. 

 

 

Az utazó szabad szállást keres

 

 

Az úti cél kiválasztása után az utazó elkezdi keresni a szabad szobákat. A kutatást többféleképpen lehet végezni. Az utazó kikéri a körülötte lévők véleményét. Külső forrásokkal is konzultál, leggyakrabban az interneten. Valójában az utazó először kulcsszavakat ír be a Google-ba, majd konzultál az online utazási irodákkal és körül néz az OTA-k weboldalán (Booking, Expedia…). A Google által végzett tanulmány szerint az utazók 52%-a felkeresi egy intézmény webhelyét, miután megtalálta azt a foglalási oldalakon. Ezt a lépést követően az utazó összeállít egy listát azokról a lehetséges szálláslehetőségekről, amelyeket valószínűleg választ. Ezért az elsődleges célod, hogy szerepelj ezen a listán!

 

 

Számodra, vendégházak, szállodák vagy apartmanok tulajdonosai számára elengedhetetlen, hogy láthatóak legyetek, és ne fulladjanak a versenytársak közé. Ezért ügyelj a webhelyed hivatkozásaira. Ha tanácsot szeretnél kapni webhelyed hivatkozással kapcsolatban, kattintson ide.
 

 

 

Az utazó összehasonlítja a különböző ajánlatokat

 

 

Itt az ideje, hogy az utazó összehasonlítsa a különböző lehetőségeket. Ehhez elolvassa a többi utazó által írt közleményeket, de megtekinti a szálláshelyek weboldalait is. Ezért elengedhetetlen, hogy kitűnj versenytársaid közül. Adunk néhány tippet, hogyan tűnj ki a tömegből:

 

• Hozz létre saját webhelyet, hogy közvetlen kapcsolatban állj ügyfeleiddel
• Reszponzív webhely = amely minden platformhoz alkalmazkodik (táblagépek, telefonok stb.). Valójában az utazók 89%-a okostelefonja segítségével kezdi meg a szálláskeresést.
• Jelöld ki azokat a foglalási gombokat, amelyek a „cselekvésre ösztönzést” okozzák.
• Hosszú szövegek helyett használj látványelemeket, hogy felkeltsd az utazó figyelmét.
• Jelöld meg az összes rendelkezésre álló berendezést

 

 

 

Az utazó szobát foglal a választott létesítményben

 

 

Az utazó készen áll a foglalásra. A vásárlási szándék nagyon magas, így ez az utolsó esélyed, hogy meggyőzd az utazót, hogy a Te létesítményedbe foglaljon. Ezért elengedhetetlen, hogy a foglalási folyamatot a lehető legegyszerűbbé tedd. Ehhez azt tanácsoljuk, hogy integrálj egy foglalási szoftvert a webhelyedbe. Ezzel az eszközzel leegyszerűsíted a foglalás módját utazóid számára, és lehetővé teszed, hogy közvetlenül lekérd adataikat, kapcsolatba lépj velük. Ezzel gyors és egyszerű az információcsere az utazókkal.

 


Annak érdekében, hogy meggyőzd az utazókat, hogy közvetlenül a Te webhelyeden foglaljanak, garantáld, hogy itt kapják a legjobb árat, ez megkönnyíti a foglalási folyamatot. A Travelport felmérése szerint a franciák 42%-a valóban frusztrált az ötlet miatt, hogy órákat kell töltenie, hogy megtalálják a legjobb ajánlatot a foglalás előtt.

 

A digitalizáció felrázta azoknak az utazóknak a foglalási módszereit, akik ma már inkább online foglalnak. A különböző médiák, nevezetesen az okostelefonok, táblagépek fejlesztése hozzájárul ehhez a tendenciához. Az utazók bármikor, néhány kattintással kereshetnek és foglalhatnak szobát. Ezért Neked, szállodatulajdonosoknak, figyelembe kell venned ezeket a fejleményeket!

 
Belföld Budapest Érdekességek Gazdaság hírek Ismert emberek képek Kultúra Külföld Magyarország rövid hírek Sport SzórakozásLegfrissebb cikkek


Mit jelent az esztétikai fogászat? Milyen kezeléseket takar?
Az esztétikai fogászat nem csupán a fogak egészségéről szól, hanem a tökéletes mosoly elérésének művészetéről.
Híres emberek fogai: hogyan befolyásolta a mosolyuk a karrierjüket?
Amikor egy filmsztárra vagy énekesre gondolunk, gyakran az jut eszünkbe először, hogy milyen ragyogó a mosolyuk. Egy jól ápolt, felturbózott, hófehér fogsor olykor éppolyan fontos része a hírnévnek, mint a tehetség vagy a kitartás. Nézzük meg, hogyan befolyásolta néhány jól ismert sztár karrierjét a mosolya!
Magyarország legszebb vidékein

Nincs is jobb, mint kiszakadni a szürke hétköznapokból és egy felfedező útra indulni. Magyarországon rengeteg felfedezésre váró terület vágyakozik a felfedezésre, és rengeteg kicset találhatunk a különleges vidékeinken. Magyarország legszebb vidékeit mutatjuk most be Neked, hogy kiválaszthasd a hétvégi kedvenc hazai uticélok közül azokat, amiket Te is szívesen beutaznál! 

Utazás a világkörül

Szerencsére a világ felfedezése már mindannyiunk számára elérhető és nem olyan bonyolult megszervezni egy külföldi utazást, mint a rendszerváltás idején. Szerencsére, hiszen a világ a felfedezésedre vár! Fedezzük fel együtt a világ minden legszebb táját, tudj meg minden tippet és trükköt a világ körüli utadhoz!

Kirándulási tippek és túraútvonalak

Rengeteg tippet és tanácsot olvashatsz az oldalon a legszebb túraútvonalakhoz és kirándulásokhoz Magyarországon és külföldön egyaránt. Legyen szó félnapos, egy napos, vagy egy egész hétvégés kirándulásról, oldalunkon számos cikket olvashatsz, ahol bemutatjuk a legjobb túraútvonalakat és a legszebb kirándulóvonalakat!

Utazás blog a mániás utazóknak

Te is úgy érzed, hogy a legjobb dolgok akkor történnek az életben, ha úton vagy? Imádsz új helyeket és kultúrákat megismerni? A világon rengeteg hely vár felfedezésre, az oldalunkon pedig segítünk minnél több lehetőséget bemutatni Nektek, ami a legszebb uticélokat mutatja be, a különleges világkörüli kincseket ismerteti és a betekintést enged más kultúrák megismerésébe!