Így edzhetsz tökéletesen - ezeket mindenképpen érdemes tudnod

Főoldal > Mikor érdemes egy francia súlyzórúd használata mellett döntened?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mikor érdemes egy francia súlyzórúd használata mellett döntened?


2021/11/30
TK

Amikor valaki a testépítés mellett dönt, érdemes néhány dolgot kikötnie edzései kapcsán. Manapság már egyre többen használnak súlyzórudat mozgásformájukhoz – ugyanakkor fontos, hogy ezek használatával is tisztában legyünk néhány dologgal.

Edzés

Fontos tudni, hogy mivel minden ember más, valamint az edzés során elvégzett gyakorlatok is különbözőek, nem mindegyiknek és mindenkinek felel meg csupán az egyenes súlyzórúd.


Mi közöttük a különbség?


Az egyik legnépszerűbb edzésforma, amihez ezeket az eszközöket használjuk, azok a kétfejű karizomhoz köthetőek – ennek fejlesztésére történik meg a bicepszezés egyenes rúddal, melynek egyik alternatívája a francia rudas változata.
Az egyenes rúd könnyedén képes kifordítani a csuklót, ami gyakran kényelmetlen lehet, rosszabb esetben a már említett fájdalommal is járhat. Ekkor érdemes a francia rúd felé fordulni.


Mikor érdemes mellette dönteni?


Fontos, hogy mint minden sportszernél, a súlyzórudak kapcsán is olyan mellett döntsünk, ami számunkra megfelelő – ebben az esetben akkor döntünk jól, ha legalább 6 ismétlést meg tudunk csinálni egy gyakorlatból szabályosan, egyenes háttal, lendület és bemozgások nélkül.


Az egyenes rúd ugyanakkor képes sokkal jobban megdolgoztatni a bicepszet, mintha egy francia súlyzórúd rendelés mellett döntenénk – ezért is szükséges eleinte azzal próbálkozni. Abban az esetben pedig, ha sikeresen el tudjuk végezni a gyakorlatot, természetesen szabályosan, fájdalom nélkül, akkor nem érdemes másik változata mellett dönteni. Ekkor ki lehet kérni egy személyi edző véleményét is, hogy tényleg jól végezzük el a vele történő edzést – tehát a csukló maradjon fix, egyenes pozícióban, gyakorlat közben sose húzzuk be azt.


Ugyanakkor, ha az edző segítségével, tökéletesen végezzük el a gyakorlatot, mégis fájdalmat tapasztalunk, akkor érdemes a francia rúd vásárlás irányába fordulni – mégis fontos, hogy esetében is megfelelő minőségű darab mellett döntsünk.
Belföld Érdekességek SportLegfrissebb cikkek


Néhány tipp, hogyan dobd fel a kerted kinézetét
A legjobb kertek azok, amelyek boldoggá teszik az embert és kényelmessé teszik az kertben töltött időket. Persze, a nagy kertek jól néznek ki, de jól jön, ha a kinézet mellett jól is érezzük magunkat benne. Ehhez fontos szempont lehet a könnyű átjárhatóság és a könnyű fenntarthatóság. Az ösvényeken és építményeken könnyen lehet közlekedni, míg a kiválasztott növényeknek érdekesnek kell lenniük és funkciót kell szolgálniuk anélkül, hogy zaklatók lenének. Íme néhány tipp, hogyan tudod funkcionálissá tenni kertedet.
Így dobd fel az esküvődet: 5 kínai esküvői szimbólum
Evezzünk egy kicsit nemzetközi vizekre, ha már úgyis olyan globalizált világunk! A kínai esküvői ruhától az ételig, a hagyományos kínai esküvő minden eleme mögött szimbolikus jelentés rejtőzik. Íme néhány módszer a kínai esküvői szimbólumok beépítésére saját esküvődbe. Egyedi, és bensőségesebb lehet az egész szertartás és az ünnepség.