Így edzhetsz tökéletesen - ezeket mindenképpen érdemes tudnod

Főoldal > Mikor érdemes egy francia súlyzórúd használata mellett döntened?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mikor érdemes egy francia súlyzórúd használata mellett döntened?


2021/11/30
TK

Amikor valaki a testépítés mellett dönt, érdemes néhány dolgot kikötnie edzései kapcsán. Manapság már egyre többen használnak súlyzórudat mozgásformájukhoz – ugyanakkor fontos, hogy ezek használatával is tisztában legyünk néhány dologgal.

Edzés

Fontos tudni, hogy mivel minden ember más, valamint az edzés során elvégzett gyakorlatok is különbözőek, nem mindegyiknek és mindenkinek felel meg csupán az egyenes súlyzórúd.


Mi közöttük a különbség?


Az egyik legnépszerűbb edzésforma, amihez ezeket az eszközöket használjuk, azok a kétfejű karizomhoz köthetőek – ennek fejlesztésére történik meg a bicepszezés egyenes rúddal, melynek egyik alternatívája a francia rudas változata.
Az egyenes rúd könnyedén képes kifordítani a csuklót, ami gyakran kényelmetlen lehet, rosszabb esetben a már említett fájdalommal is járhat. Ekkor érdemes a francia rúd felé fordulni.


Mikor érdemes mellette dönteni?


Fontos, hogy mint minden sportszernél, a súlyzórudak kapcsán is olyan mellett döntsünk, ami számunkra megfelelő – ebben az esetben akkor döntünk jól, ha legalább 6 ismétlést meg tudunk csinálni egy gyakorlatból szabályosan, egyenes háttal, lendület és bemozgások nélkül.


Az egyenes rúd ugyanakkor képes sokkal jobban megdolgoztatni a bicepszet, mintha egy francia súlyzórúd rendelés mellett döntenénk – ezért is szükséges eleinte azzal próbálkozni. Abban az esetben pedig, ha sikeresen el tudjuk végezni a gyakorlatot, természetesen szabályosan, fájdalom nélkül, akkor nem érdemes másik változata mellett dönteni. Ekkor ki lehet kérni egy személyi edző véleményét is, hogy tényleg jól végezzük el a vele történő edzést – tehát a csukló maradjon fix, egyenes pozícióban, gyakorlat közben sose húzzuk be azt.


Ugyanakkor, ha az edző segítségével, tökéletesen végezzük el a gyakorlatot, mégis fájdalmat tapasztalunk, akkor érdemes a francia rúd vásárlás irányába fordulni – mégis fontos, hogy esetében is megfelelő minőségű darab mellett döntsünk.
Belföld Érdekességek SportLegfrissebb cikkek


Mit jelent az esztétikai fogászat? Milyen kezeléseket takar?
Az esztétikai fogászat nem csupán a fogak egészségéről szól, hanem a tökéletes mosoly elérésének művészetéről.
Híres emberek fogai: hogyan befolyásolta a mosolyuk a karrierjüket?
Amikor egy filmsztárra vagy énekesre gondolunk, gyakran az jut eszünkbe először, hogy milyen ragyogó a mosolyuk. Egy jól ápolt, felturbózott, hófehér fogsor olykor éppolyan fontos része a hírnévnek, mint a tehetség vagy a kitartás. Nézzük meg, hogyan befolyásolta néhány jól ismert sztár karrierjét a mosolya!
Magyarország legszebb vidékein

Nincs is jobb, mint kiszakadni a szürke hétköznapokból és egy felfedező útra indulni. Magyarországon rengeteg felfedezésre váró terület vágyakozik a felfedezésre, és rengeteg kicset találhatunk a különleges vidékeinken. Magyarország legszebb vidékeit mutatjuk most be Neked, hogy kiválaszthasd a hétvégi kedvenc hazai uticélok közül azokat, amiket Te is szívesen beutaznál! 

Utazás a világkörül

Szerencsére a világ felfedezése már mindannyiunk számára elérhető és nem olyan bonyolult megszervezni egy külföldi utazást, mint a rendszerváltás idején. Szerencsére, hiszen a világ a felfedezésedre vár! Fedezzük fel együtt a világ minden legszebb táját, tudj meg minden tippet és trükköt a világ körüli utadhoz!

Kirándulási tippek és túraútvonalak

Rengeteg tippet és tanácsot olvashatsz az oldalon a legszebb túraútvonalakhoz és kirándulásokhoz Magyarországon és külföldön egyaránt. Legyen szó félnapos, egy napos, vagy egy egész hétvégés kirándulásról, oldalunkon számos cikket olvashatsz, ahol bemutatjuk a legjobb túraútvonalakat és a legszebb kirándulóvonalakat!

Utazás blog a mániás utazóknak

Te is úgy érzed, hogy a legjobb dolgok akkor történnek az életben, ha úton vagy? Imádsz új helyeket és kultúrákat megismerni? A világon rengeteg hely vár felfedezésre, az oldalunkon pedig segítünk minnél több lehetőséget bemutatni Nektek, ami a legszebb uticélokat mutatja be, a különleges világkörüli kincseket ismerteti és a betekintést enged más kultúrák megismerésébe!