10 csapatmotivációs tipp, amellyel elégedettek maradhatnak alkalmazottaid

Főoldal > 10 csapatmotivációs tipp, amellyel elégedettek maradhatnak alkalmazottaid

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

10 csapatmotivációs tipp, amellyel elégedettek maradhatnak alkalmazottaid


2023/06/15
ZH

Nagy dolgokat lehet elérni, ha egy csapat erős, és minden tag behozza saját egyedi képességeit, tudását és személyiségét. Legyen szó egy webhely létrehozásáról, a megcélzott profitcélok túllépéséről vagy egy új termék bevezetéséről, ezek az eredmények nem jönnek egyik napról a másikra. Időt, pénzt és figyelmünk minden egyes csapattagba kell fektetni – és ez a csapatmotiváció csúcspontja.

csapatmotiváció

Hogyan motiválhatja a csapattagokat 

 

 Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan motiválhatja az alkalmazottakat annak érdekében, hogy mindenkiből a legtöbbet hozza ki, és egységként elérje legmagasabb céljait. Tetszenek tippjeink? Érezze, ha beilleszti őket az Emberi Erőforrások Útmutatójába.

 

 

 

1. Hozzon létre egy barátságos munkahelyet

 

 

Vállalkozás indításakor érdemes megfontolni valamit: Győződjön meg róla, hogy már korán gondoskodik alkalmazottai szükségleteiről. Semmi sem rosszabb, mint egy sötét, felszereltség nélküli munkaterület. Ez olyan egyszerű, mint egy tiszta irodai környezet és higiéniai mellékhelyiség, természetes fény és tisztességes ingyenes kávé az elvárásoknak.

Ha túl szeretne lépni, és figyelni szeretné, hogy csapata motivációja az egekbe szökik, fontolja meg egyéb kényelmi szolgáltatások és jutalmak hozzáadását is, például kávéfőzőt, egészséges ételeket, valamint egy közös helyet a telefonáláshoz és a társasági időtöltéshez. Ezzel egy vállalat humánerőforrás-menedzsmentje foglalkozik.

 

 

 

2. Azonosítsa és hasznosítsa minden egyes személy erősségeit

 

 

Nagyon sokféle ember van egy munkahelyen. Minden alkalmazottja rendelkezik valami különleges és egyedi dologgal, amellyel hozzájárulhat a csapat nagyobb javához. Például egyes alkalmazottak nagyon szervezettek, mások pedig természetes vezetők. Tanuld meg nemcsak felismerni ezeket az erősségeket, hanem a legtöbbet kihozni belőlük.

Engedje meg, hogy csapattagjai motiváltnak érezzék magukat azáltal, hogy olyan feladatokat adnak át, amelyek összhangban állnak azokkal a tulajdonságokkal, amelyek azzá teszik őket, akik. Meghálálják ezt, úgy érzik, hogy megbecsülik őket, és hatékonyabban dolgoznak, mint gondolta volna.

 

 

 

3. Magyarázza el minden egyes személy célját

 

 

A napi munka során a cél gyakran elvész. Mégis, ez a cél az az üzemanyag, amely működteti vállalkozását, és motiválja csapatát. Ügyeljen arra, hogy visszatérjen a jelentéséhez azáltal, hogy folyamatosan emlékezteti alkalmazottait, miért vannak ott.

Ezenkívül mindig adjon meg háttérinformációkat minden feladat mögött. Még akkor is, ha ez kristálytiszta számodra, lehet, hogy számukra nem ugyanaz, és ezt nem kellene kockáztatnod.

 

 

 

4. Tűzz ki egyértelműen meghatározott célokat

 

 

A csapatmotiváció akkor érhető el a legkonkrétabban, ha minden tag megérti szándékát és hozzájárulását a nagyobb célhoz. Ha minden nap apró, lebontott, személyre szabott célok elérésén dolgozunk, akkor minden ember elkötelezett és jelen lesz.

 

Tűzz ki reális, meghatározott célokat, majd találkozzon csapattagokkal, hogy megvitassák azokat. Ezeken a találkozókon bátorítsa őket, hogy tegyenek fel kérdéseket, hogy utána ne legyen mögöttes félreértés. Következetesen kövesse nyomon, hogy a csapattagokat is felelősségre vonja.

 

 

 

5. Rendszeresen adjon formális visszajelzést

 

 

Tudasd a csapattagokkal, hogy nagyra értékelik őket azáltal, hogy rendszeres visszajelzést adsz velük a munkájukról. Ennek során ismerje el azokat a területeket, ahol kiválóak voltak, valamint azokat, ahol fejlesztésre van szükség. Egyéntől függően érdemes lehet gyengéd vagy közvetlen. Mérje fel személyiségüket, mielőtt letenné az asztalra.

Nem számít, hogyan csinálja, győződjön meg róla, hogy ez egy rutin tevékenység, és készítsen naptári meghívókat a rendszeres visszajelzési értekezletekre, legyen az heti, havi, negyedéves vagy projektalapú.

 

 

 

6. Kérjen rendszeresen formális visszajelzést is

 

 

Íme egy sikeres szokás: dobd a labdát az alkalmazottak térfelére. Ahogyan visszajelzést ad, kérnie kell azt is. Természetesen van olyan terület, ahol dolgoznod kell magadon, hiszen senki sem tökéletes.

 

Tegye félre az egót, ha ez a tipp nyugtalanít. Ehelyett gondoljon rá egy erősebb, motiváltabb csapat felépítésére. Ez a visszajelzés rendkívül fontos, mivel képessé teszi az alkalmazottakat arra, hogy elmondják véleményüket, és megosszák kétségeiket és bizonytalanságaikat. Érték minden bizonnyal fel fog emelkedni, amikor bekapcsolódnak a döntéshozatali folyamatba, és jól érzik magukat, ha kimondják igazságaikat.

 

 

 

7. Fejlesztési lehetőségeket ajánlani

 

 

Az egyik legjobb módja annak, hogy megmutassa alkalmazottainak, mennyire értékesek az Ön számára, ha folyamatosan lehetőséget adunk nekik új készségek elsajátítására. És minden bizonnyal a csapat motivációja rendkívüli mértékben megnövekszik, ha alkalmazottai gyakran várják ezeket a növekedési lehetőségeket. Akár így is gondolhatod: ha nem az Ön cégénél tanulnak és fejlődnek, akkor máshol is megteszik.

 

 

 

8.    Kerülje el minden áron a mikromenedzsmentet

 


Ha folyamatosan minden apró részletet átnézel, és potenciálisan megváltoztatsz olyan dolgokat, amelyek már elég jók, akkor bűnös a mikromenedzsment. Valószínűleg mindig elfoglaltnak érzi magát, és ennek a tulajdonságának köszönhetően minden nap veszélyes problémának találja az időbeosztást a tiéd.

 

Ha ez T-nek írja le, az rendben van. Az elismerés a megoldás megtalálásának első lépése, és egyben a vállalkozói szellem elengedhetetlen része. Most, hogy ezen változtasson, minden új projektnél ügyeljen arra, hogy a kezdetektől fogva megfelelő irányt adjon alkalmazottainak, és határozott célokat tűzzen ki. Aztán lépj egy lépést hátra, és tanulj meg bízni bennük. Ez növeli az önbizalmukat, és oka van annak is, hogy először is felvette őket erre a szerepre.

 

 

 

9. Értékelje újra a rendszeres értekezletek megtartását

 

 

Mindannyian vétkesek vagyunk, ha olyan időhúzó találkozókat szervezünk, amelyek létezését gyakran eleve megkérdőjelezik. Nem valószínű, hogy a csapata minden alkalommal motivált lesz, amikor be kell ülnie ezek valamelyikébe, legyen szó heti vagy havi bejelentkezésről. Minden találkozó alkalmával értékelje újra a célját, majd nézze meg, hogy lehetséges-e bármelyiket kiiktatni, vagy akár csak levenni bizonyos személyeket a vendéglistáról, akiknek valójában nem kell ott lenniük.

 

Ha a bejelentkezés végén úgy találja, hogy továbbra is szüksége lesz rájuk, tanulja meg, hogyan kell hatékony üzleti megbeszélést lebonyolítani ebből az útmutatóból.

 

 

 

10. Kiszabadulás az irodából

 

 

A csapatépítő kétségtelenül erősebb csapatmotivációt és befogadó vállalati kultúrát eredményez. Tehát akár egy ünneplés miatt, akár nem, az egyik legjobb dolog, amit csapata motivációja érdekében tehet, hogy együtt töltsön időt csapatépítő tevékenységgel az irodán kívül is. Ehhez a legjobb céges rendezvényhelyszíneket itt találod.


 
Belföld Budapest Érdekességek Gazdaság hírek Ismert emberek képek Kultúra Külföld Magyarország rövid hírek Sport SzórakozásLegfrissebb cikkek


Mit jelent az esztétikai fogászat? Milyen kezeléseket takar?
Az esztétikai fogászat nem csupán a fogak egészségéről szól, hanem a tökéletes mosoly elérésének művészetéről.
Híres emberek fogai: hogyan befolyásolta a mosolyuk a karrierjüket?
Amikor egy filmsztárra vagy énekesre gondolunk, gyakran az jut eszünkbe először, hogy milyen ragyogó a mosolyuk. Egy jól ápolt, felturbózott, hófehér fogsor olykor éppolyan fontos része a hírnévnek, mint a tehetség vagy a kitartás. Nézzük meg, hogyan befolyásolta néhány jól ismert sztár karrierjét a mosolya!
Magyarország legszebb vidékein

Nincs is jobb, mint kiszakadni a szürke hétköznapokból és egy felfedező útra indulni. Magyarországon rengeteg felfedezésre váró terület vágyakozik a felfedezésre, és rengeteg kicset találhatunk a különleges vidékeinken. Magyarország legszebb vidékeit mutatjuk most be Neked, hogy kiválaszthasd a hétvégi kedvenc hazai uticélok közül azokat, amiket Te is szívesen beutaznál! 

Utazás a világkörül

Szerencsére a világ felfedezése már mindannyiunk számára elérhető és nem olyan bonyolult megszervezni egy külföldi utazást, mint a rendszerváltás idején. Szerencsére, hiszen a világ a felfedezésedre vár! Fedezzük fel együtt a világ minden legszebb táját, tudj meg minden tippet és trükköt a világ körüli utadhoz!

Kirándulási tippek és túraútvonalak

Rengeteg tippet és tanácsot olvashatsz az oldalon a legszebb túraútvonalakhoz és kirándulásokhoz Magyarországon és külföldön egyaránt. Legyen szó félnapos, egy napos, vagy egy egész hétvégés kirándulásról, oldalunkon számos cikket olvashatsz, ahol bemutatjuk a legjobb túraútvonalakat és a legszebb kirándulóvonalakat!

Utazás blog a mániás utazóknak

Te is úgy érzed, hogy a legjobb dolgok akkor történnek az életben, ha úton vagy? Imádsz új helyeket és kultúrákat megismerni? A világon rengeteg hely vár felfedezésre, az oldalunkon pedig segítünk minnél több lehetőséget bemutatni Nektek, ami a legszebb uticélokat mutatja be, a különleges világkörüli kincseket ismerteti és a betekintést enged más kultúrák megismerésébe!