Klasszikus egy kis csavarral: Epres Mojito
Hozzávalók: 20 dkg eper; 2,5 dl Baccardi rum; 5 dl szódavíz; 4 evőkanál juharszirup vagy méz, 6 evőkanál kifacsart lime-lé, friss mentalevelek
Elkészítése: egyszerűen robotgéppel mixeld össze az eper felét 6-8 friss mentalevéllel, majd add hozzá a rumot, a juharszirupot vagy mézet és ezt mixeld tovább. Jöhet is bele a lime-lé, végül pedig az egész keveréket öntsd fel a szódával, tálald mojito pohárban eper és menta díszítéssel, az igazi hangulathoz!
Egyenesen a tengerpartról: Pina Colada
Hozzávalók: 4 centiliter fehér rum, 2 centiliter kókuszlikőr, 2 centiliter tejszín, 1 deciliter ananászlé, jégkocka, ananász kockák (lehet befőtt is).
Elkészítés: A rumot a kókuszlikőrrel, az ananászlével, a tejszínnel és a jéggel töltsd turmixgépbe, és keverd egészen addig, amíg a jégből kása lesz. Töltsd a kapott italt nagy pohárba, és díszítsd ananászdarabokkal valamit szívószállal. Igazi tengerparti hangulat és egy adag felfrissülés!
Egy kis különlegesség: Bloody Mary
Hozzávalók: 2 rész vodka, 4 rész paradicsomlé, egy kevés Worchester szósz, citromlé, só, bors, zellerszár a díszítéshez.
Elkészítés: A Blody Mary elkészítéséhez tedd a shakerbe a jégkockákat, a vodkát és a paradicsomlevet, egy kevés cirtomlevet és nagyjából két löttyintésnyi Worchester szószt, adj hozzá egy csipet sót és borsot, majd alaposan rázd össze és szűrd jégkockákkal töltött, magas poharakba. Díszítésként adj hozzá egy zellerszárat, mintha csak kanalat tennél bele. Elsőre furcsának hangozhat, de tényleg finom, és nagyon különleges!
Ha azonban ennél tartósabb felfrissülésre vágysz, és ilyen praktikákkal sem tudod elviselni a nyári meleget, akkor egy klíma beszerelése lesz a megoldás, amihez a legjobbat ajánljuk, a BudaKlíma csapatát, akik nagyon profik, és ingyenes felmérést is biztosítanak, részletek: klímaszerelés.