Mit lehet csinálni a Budai Várban?

fooldal > Mit lehet csinálni a Budai Várban?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mit lehet csinálni a Budai Várban?


2020/10/22
Puskás Rékka

Budapest számos látványosságot rejt magában, amiket érdemes megnézni, ha a városban jár az ember. Az egyik legikonikusabb helyszín a Budai Vár a Várhegyen, ahol számos programlehetőség kínálkozik, és szezontól függően még bazárok, vagy bornapok is szoktak itt megrendezésre kerülni. Nézzük hát, miért is érdemes megmászni a fellegvárat!

Mi vár a Budai Várban?

Látnivalók

 

A Budai Vár területén számos látványosság található. A Budavári nagy rondella egy kör alakú bástya a budai Várhegy déli lejtőjén, amelyet az 1950-es években hoztak helyre. Hozzáépített kaputornyával és a szomszédos Buzogánytoronnyal együtt azóta is a budai városképhez tartozik. 

A Fehérvári rondella 50 méteres átmérőjével és 4,5 méter vastag falaival a vár legnagyobb körbástyája volt, a belsejében pedig kazamaták voltak. A rondellán álló egyik szobor az Anjou-kori szobortorzók egyikének (Lovas és heroldja) másolata, az eredeti szobortorzót a királyi palota területén, 1974-ben találták meg.

 

A Szent György Tér szintén ikonikus része a Várnegyednek, ide jön fel a Budavári Sikló, és itt találhatóak a Sándor-palota és a Várszínház is.

 

A Budavári Palota ad otthont a Magyar Nemzeti Galériának, a Budapesti Történeti Múzeumnak, az István-toronynak és az Országos Széchényi Könyvtárnak is, melynek járatai egész a hegy gyomráig nyúlnak. Szükség is van rá, hiszen itt minden megjelent műből tartanak egyet, így aztán meglehetősen nagy mennyiségű írott alkotást kell eltárolniuk.

 

A Magyar Nemzeti Galériában megtekinthetők a hazai művészek válogatott művei, és időről-időre időszakos kiállításoknak is otthont ad, ilyen volt például a Frida Kahlo kiállítás. A járványhelyzet miatt pedig virtuális sétákra, kiállítás-megtekintésekre is nyílik alkalom.

 

Egy finom vacsora

 

A Várnegyed rengeteg látnivalójának befogadása testileg-lelkileg kifárasztja az erre vállalkozókat. Épp ezért érdemes a programba beiktatni egy kellemes ebédet vagy egy ínycsiklandó vacsorát. Ugyan számos hely várja az éhes vendégeket, a legjobb éttermek a Budai Várban kétségkívül a Zsidai Csoport éttermei. Ezen helyek listája megtalálható itt. Az éttermek különböző hangulatot árasztanak, de van egy közös vonásuk: hihetetlenül finom fogások kerülnek a vendégek elé, mindez a mesés Várnegyed egyik macskaköves utcájában.
43 45 44 33 40Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


7+1 Hatékony tipp a fogtömések megőrzéséhez
Sokan vagyunk olyan helyzetben, hogy egy-egy lyukas fog megkeseríti az életünket, és bizony 10-ből 9 ember elmondhatja, hogy legalább egyszer már kellett fogtömést kérnie egy fogorvostól. De hogyan lehet minél hosszabb ideig megőrizni a fogtöméseinket? Mutatunk néhány tippet!
Ettől lesz felejthetetlen az év végi céges karácsonyi buli
Az év végi céges karácsonyi buli minden vállalat életében különleges eseményt jelent, ahol a munkatársak összejönnek, hogy együtt ünnepeljenek és elbúcsúztassák az évet. Az ilyen alkalmak szórakoztató és emlékezetes pillanatokat hozhatnak, amelyek a munkahelyi közösség erősítéséhez, a csapatmunka fejlesztéséhez és az egész év alatt elért eredmények ünnepléséhez hozzájárulnak. Mi teszi felejthetetlenné az év végi céges karácsonyi bulit? Nézzük meg néhány kulcsfontosságú elemet, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy ez az esemény emlékezetes legyen.
Magyarország legszebb vidékein

Nincs is jobb, mint kiszakadni a szürke hétköznapokból és egy felfedező útra indulni. Magyarországon rengeteg felfedezésre váró terület vágyakozik a felfedezésre, és rengeteg kicset találhatunk a különleges vidékeinken. Magyarország legszebb vidékeit mutatjuk most be Neked, hogy kiválaszthasd a hétvégi kedvenc hazai uticélok közül azokat, amiket Te is szívesen beutaznál! 

Utazás a világkörül

Szerencsére a világ felfedezése már mindannyiunk számára elérhető és nem olyan bonyolult megszervezni egy külföldi utazást, mint a rendszerváltás idején. Szerencsére, hiszen a világ a felfedezésedre vár! Fedezzük fel együtt a világ minden legszebb táját, tudj meg minden tippet és trükköt a világ körüli utadhoz!

Kirándulási tippek és túraútvonalak

Rengeteg tippet és tanácsot olvashatsz az oldalon a legszebb túraútvonalakhoz és kirándulásokhoz Magyarországon és külföldön egyaránt. Legyen szó félnapos, egy napos, vagy egy egész hétvégés kirándulásról, oldalunkon számos cikket olvashatsz, ahol bemutatjuk a legjobb túraútvonalakat és a legszebb kirándulóvonalakat!

Utazás blog a mániás utazóknak

Te is úgy érzed, hogy a legjobb dolgok akkor történnek az életben, ha úton vagy? Imádsz új helyeket és kultúrákat megismerni? A világon rengeteg hely vár felfedezésre, az oldalunkon pedig segítünk minnél több lehetőséget bemutatni Nektek, ami a legszebb uticélokat mutatja be, a különleges világkörüli kincseket ismerteti és a betekintést enged más kultúrák megismerésébe!