Tudd meg, mi az a mosolytervezés

Főoldal > A mosolytervezés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A mosolytervezés


2021/04/11
Puskás Rékka

A mosolytervezés egy olyan eljárás, melynek során nem csak álmaid mosolyát tervezik meg, hanem arról is részletes tájékoztatást kapsz, hogy mi mindenre lesz szükség ahhoz, hogy a mosolyod épp olyan hibátlan és ragyogó legyen, mint a legnagyobb sztároké!

Ismerd meg a mosolytervezés folyamatát!

A mosolytervezés menete

 

Az esztétikai fogászat árak ma már egyáltalán szöknek az égbe, így bárki számára elérhető az álom-mosoly. A mosolytervezés tulajdonképpen és hatlépcsős folyamat. Az első lépcsőfok során egy wax-up-ot készítenek, azaz lenyomatot vesznek a fogakról, hogy legyen egy minta, egy alap, amilyenre kell majd építeni. Ennek segítségével a fogtechnikusok megtervezik az fogformákat, és az új mosolyt előkészítik egy mintára.  

Második alkalommal már meg is nézheted a terveket, sőt, azt is látod, hogy hogyan mutat az újfogsor a szádban. Itt még természetesen semmi nincsen kőbe vésve, minden módosítható egészen addig, míg azt mondod: Tökéletes! 

 

A harmadik lépésnél már megvannak a tervek, úgyhogy a fogorvos megkezdheti a fog preparálását. A kezelés végén ideiglenes héjakat kapsz, hogy ne okozzon problémát a fogak átalakulása a mindennapokban. 

 

Miután a laboratóriumi munkálatok befejeződtek, az elkészült héjakat a mintán lehet leellenőrizni, és ha minden rendben, akkor jöhet a rögzítés! 

 

Az utolsó, hatodik lépés, hogy viseld boldogan a ragyogó mosolyod!

 

Milyen megoldásokra lehet szükség a kívánt eredmény érdekében?

 

Itt most külön nem szeretném részletezni, de természetesen ide tartoznak az esztétikus fogtömések, az inlay és onlay betétek, és minden olyan kezelés, melyre szükség van ahhoz, hogy a fogak egészsége helyre legyen állítva.

 

Az egyik lehetőség a fogkoronák használata, mely egyszerű, ugyanakkor stabil, praktikus és hosszantartó. Az eljárás lényege, hogy a fogat lecsiszolják, és a megmaradt kis csonkra ragasztják cementtel a koronákat. Megkülönböztetünk fémkerámia, cirkon és préskerámia koronákat. A fémkerámiának csak a belső váza fém, a préskerámia korona pedig porcelánból van. A cirkon koronák frontfogak esetében például ideálisak, ugyanis a cirkon fényáteresztő képessége nagy, és mivel nagyon hasonló a saját foghoz, biztosan természetes megjelenést kölcsönöz.

 

Említést kell még tenni a kerámiahéjról is, másnéven E-MAX héjról. Ez az eljárás segít kiküszöbölni az esztétikai hibákat, elszíneződéseket. A filmcsillagok első számú választása, mivel egyszerű a felrakása, az eredmény mégis azonnal szembetűnő.
Belföld Budapest Érdekességek Gazdaság hírek MagyarországLegfrissebb cikkek


Fogbeültetés implantátummal: Minden, amit tudnod érdemes
A fogászati implantáció az egyik leginnovatívabb és legmegbízhatóbb módszer a hiányzó fogak pótlására, amely hosszú távú megoldást kínál a mosolyod szépítésére és az életminőség javítására.
Mit jelent az esztétikai fogászat? Milyen kezeléseket takar?
Az esztétikai fogászat nem csupán a fogak egészségéről szól, hanem a tökéletes mosoly elérésének művészetéről.
Magyarország legszebb vidékein

Nincs is jobb, mint kiszakadni a szürke hétköznapokból és egy felfedező útra indulni. Magyarországon rengeteg felfedezésre váró terület vágyakozik a felfedezésre, és rengeteg kicset találhatunk a különleges vidékeinken. Magyarország legszebb vidékeit mutatjuk most be Neked, hogy kiválaszthasd a hétvégi kedvenc hazai uticélok közül azokat, amiket Te is szívesen beutaznál! 

Utazás a világkörül

Szerencsére a világ felfedezése már mindannyiunk számára elérhető és nem olyan bonyolult megszervezni egy külföldi utazást, mint a rendszerváltás idején. Szerencsére, hiszen a világ a felfedezésedre vár! Fedezzük fel együtt a világ minden legszebb táját, tudj meg minden tippet és trükköt a világ körüli utadhoz!

Kirándulási tippek és túraútvonalak

Rengeteg tippet és tanácsot olvashatsz az oldalon a legszebb túraútvonalakhoz és kirándulásokhoz Magyarországon és külföldön egyaránt. Legyen szó félnapos, egy napos, vagy egy egész hétvégés kirándulásról, oldalunkon számos cikket olvashatsz, ahol bemutatjuk a legjobb túraútvonalakat és a legszebb kirándulóvonalakat!

Utazás blog a mániás utazóknak

Te is úgy érzed, hogy a legjobb dolgok akkor történnek az életben, ha úton vagy? Imádsz új helyeket és kultúrákat megismerni? A világon rengeteg hely vár felfedezésre, az oldalunkon pedig segítünk minnél több lehetőséget bemutatni Nektek, ami a legszebb uticélokat mutatja be, a különleges világkörüli kincseket ismerteti és a betekintést enged más kultúrák megismerésébe!