Ekkor van szükség fogpótlásra - emiatt ezért fontos

Főoldal > Mikor is van szükség a fogpótlásra? Merj Te is bártan mosolyogni!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mikor is van szükség a fogpótlásra? Merj Te is bártan mosolyogni!


2021/11/30
TK

A fogbeültetés manapság az egyik legélhetőbb fogpótlási technika, amennyiben szeretné pótolni hiányzó fogait, vagy éppen fixálni kivehető fogsorát. Alábbi cikkünkben nézzük meg, mikor is érdemes a fogpótlás mellett dönteni.

Mosoly

A bátor mosoly titka


Nem minden esetben szükséges fogpótlásra szánnunk magunkat – amennyiben felmerült bennünk a gondolat, elsődlegesen érdemes egy szakemberrel konzultálnunk. Ekkor segítséget kapunk majd ahhoz is, hogy egy vagy éppen több fogat, akár egy teljes fogsort lesz-e szükséges kezelni.


Mikor is van szükség a fogpótlásra


Számos ok sorolható fel, miért veszíthetjük el fogainkat, amikor is már érdemes lesz fogpótlásról tárgyalnunk. A kiváltó okok közé tartozik egy-egy baleset, esetlegesen egy elhanyagolt fog húzása kapcsán keletkezett rés fogsorunkon. Utóbbi esetében érdemes hangsúlyozni, hogy a legtöbb probléma elkerülhető, amennyiben rendszeresen konzultálunk fogorvosunkkal, valamint abban az esetben, ha felmerül bármilyen probléma, azonnal egy szakember segítségét kérjük, nem várjuk meg annak rosszabbodását.
Miért is fontos elvesztett fogaink pótlása?


Fogaink pótlása nem csak esztétikai szempontból fontos – amennyiben nem megfelelő fogsorunk, akkor elsődleges probléma a táplálék elfogyasztása lesz majd. Ahogy romlik fogaink állapota, annál több probléma merülhet fel a rágással, táplálkozásunkkal kapcsolatban. Mindemellett pedig, ha nem rendelkezünk egészséges fogakkal, nem figyelünk oda szájhigiéniánkra, akkor az már gyulladásos és komolyabb egészségügyi problémához is vezethet.


Amennyiben úgy érzed, hogy Te is teljes fogbeültetésre szorulsz, akkor fogászait rendelőnkben egyáltalán nem kell tartanod a kezeléstől. A Móricz Dental rendelője ugyanis a kezelést teljesen fájdalommentesen végzi, szakemberei magas szakmai tudással rendelkeznek.
 
Belföld Budapest ÉrdekességekLegfrissebb cikkek


Néhány tipp, hogyan dobd fel a kerted kinézetét
A legjobb kertek azok, amelyek boldoggá teszik az embert és kényelmessé teszik az kertben töltött időket. Persze, a nagy kertek jól néznek ki, de jól jön, ha a kinézet mellett jól is érezzük magunkat benne. Ehhez fontos szempont lehet a könnyű átjárhatóság és a könnyű fenntarthatóság. Az ösvényeken és építményeken könnyen lehet közlekedni, míg a kiválasztott növényeknek érdekesnek kell lenniük és funkciót kell szolgálniuk anélkül, hogy zaklatók lenének. Íme néhány tipp, hogyan tudod funkcionálissá tenni kertedet.
Így dobd fel az esküvődet: 5 kínai esküvői szimbólum
Evezzünk egy kicsit nemzetközi vizekre, ha már úgyis olyan globalizált világunk! A kínai esküvői ruhától az ételig, a hagyományos kínai esküvő minden eleme mögött szimbolikus jelentés rejtőzik. Íme néhány módszer a kínai esküvői szimbólumok beépítésére saját esküvődbe. Egyedi, és bensőségesebb lehet az egész szertartás és az ünnepség.