Ez a három érv Téged is meg fog győzni - ezért alaptalan a fogorvostól való félelem

Főoldal > 3 érv, miért is alaptalan a fogorvostól való félelem

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3 érv, miért is alaptalan a fogorvostól való félelem


2021/09/28
TK

Gyakori probléma, hogy az emberek nem figyelnek oda eléggé szájhigiéniájukra, valamint fogaik egészségére – ennek pedig sokszor csupán annyi az oka, hogy félnek a szakemberektől. Alábbi cikkünkben három olyan nyomós érvet mutatok, ami Téged is meg fog győzni – tényleg alaptalan a fogorvosoktól való félelem!

Fájdalommentes fogászat Budapest

Ha megkérdeznénk 5 embert, biztos vagyok benne, hogy legalább hárman arra hivatkozva nem járnak rendszeresen fogászatra, vagy halogatnak egy-egy kezelést mert félnek a fogorvostól. Természetes, hogy nem mosolyogva megyünk be egy-egy rendelőbe, de a legtöbb esetben mégsem a fogorvos ad okot a félelemre… Lássuk, miért is alaptalan ez a hiedelem.


Biztosan a fogorvostól félünk?


Sok esetben egy személy nem a fogorvostól fél, csupán vele azonosítja riadalmának okát – mégis a fájdalom az, ami a félelmet kiváltja. A szakemberek csupán a munkájukat végzik, ami kisebb-nagyobb fájdalommal járhat, melyeket ugyanakkor ma már tökéletesen ki lehet küszöbölni.
Miért is címkéznénk?


Bár egy-egy kezelés rendkívül ijesztőnek tűnhet – gondoljunk csak egy fogbeültetésre, gyökérkezelésre, mellyel akár lehet, hogy volt már negatív tapasztalatunk is. Manapság ugyanakkor, amennyiben megfelelő fogorvost választunk, ő majd képes teljeskörű tájékoztatást biztosítani a páciensnek, több opciót is felsorolva egy-egy problémára. Ezt azért fontos kiemelni, mert az emberek általában attól félnek, ami számukra ismeretlen – ha pedig tudjuk, hogy mire vállalkozunk, félelmünk máris csökkenni fog.


Fájdalommentes kezelések


Ma már a fájdalommentesség híve az összes szakember, mert tudják, hogy pácienseik kapcsán maga a fájdalom, ami kiválthatja a kezelésekre irányuló félelmüket. Éppen ezért, a fájdalom ellen ma már számtalan módszert kialakítottak – a háromlépcsős eljárás példának okáért már az érzéstelenítő injekció beadását is fájdalommentessé teszi. 


Amennyiben úgy érzi, hogy kezelésre van szüksége, akkor ne habozzon és keresse fel szakemberét – a fájdalommentes fogászat Budapest városában is elérhető már rendelőinkben.
 
Belföld Budapest hírekLegfrissebb cikkek


Néhány tipp, hogyan dobd fel a kerted kinézetét
A legjobb kertek azok, amelyek boldoggá teszik az embert és kényelmessé teszik az kertben töltött időket. Persze, a nagy kertek jól néznek ki, de jól jön, ha a kinézet mellett jól is érezzük magunkat benne. Ehhez fontos szempont lehet a könnyű átjárhatóság és a könnyű fenntarthatóság. Az ösvényeken és építményeken könnyen lehet közlekedni, míg a kiválasztott növényeknek érdekesnek kell lenniük és funkciót kell szolgálniuk anélkül, hogy zaklatók lenének. Íme néhány tipp, hogyan tudod funkcionálissá tenni kertedet.
Így dobd fel az esküvődet: 5 kínai esküvői szimbólum
Evezzünk egy kicsit nemzetközi vizekre, ha már úgyis olyan globalizált világunk! A kínai esküvői ruhától az ételig, a hagyományos kínai esküvő minden eleme mögött szimbolikus jelentés rejtőzik. Íme néhány módszer a kínai esküvői szimbólumok beépítésére saját esküvődbe. Egyedi, és bensőségesebb lehet az egész szertartás és az ünnepség.