A megfelelő étterem kiválasztása nem mindig egyszerű, főleg, ha most jársz először egy városban. Megmutatjuk neked, hogyan tudod mégis ügyesen kiválasztani a legjobb éttermet!

Főoldal > Így válassz ki 5 lépésben egy jó éttermet egy új városban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így válassz ki 5 lépésben egy jó éttermet egy új városban


2023/04/28
NA

Ha új vagy egy városban, az egy izgalmas lehetőség, hogy felfedezz érdekes éttermeket: amik helyi ételeket kínálnak, és ízletes emlékek maradnak. Ennek ellenére csalódásokkal teli élmény lehet, ha rosszul választasz. Ezt szem előtt tartva számos tippet kínálunk arra vonatkozóan, hogyan ítéld meg azt az éttermet, ahol érdemes átlépni a küszöböt és ahol valószínűleg egy felejthetetlen vacsorát kapsz.
 

Étterem keresése

1. Legyél early bird

Irány kora reggel – mit sem szeretünk jobban, mint reggel bekukucskálni az éttermek ajtaján, hogy megnézzük, melyikük pezseg az élettől. Általában kerülni kell azokat, akik egy órával a kiszolgálás előtt nyitnak ki, és igyekeznek takarítani, előkészíteni és főzni, mielőtt az első vendégek megérkeznének. 

 

2. Az első benyomás számít

Van-e identitása a helynek – tudja-e az étterem, hogy mi az –, és a nevétől és a márkától kezdve egészen a dekorációig egységes az üzenet? Ne feledd, az egyszerűség általában a legjobb. Tiszta és hívogató a hely külseje – gondozzák-e a növényeket, tiszták az ablakok és napellenzők, és minden szabadtéri ülőhely gondozott és jó állapotban van? Ha egy étterem külsejét figyelmen kívül hagyták, akkor vészharangot kell kapcsolni, hogy mi van a belsejében. 

3. Tisztaság

Az alapvető higiénia természetesen érvényes. Az asztalok tiszták és a poharak csillognak? Jól karban vannak tartva a mosdók? Milyenek az illatok, kiegészítők? Ezek rendkívül fontos elemek. 

 

4. Az első szabály 

Az első dolog, ami az asztalra kerül, általában meghatározza az étkezés további részét. Az első ehető falat az asztalnál felállítja a színteret, ha egy állott vagy ázott kenyérszeletről vagy valami piszok olcsó pálcikáról van szó, akkor jó eséllyel az étkezés többi része is követi a trendet. Ha ez egy kenyérkosár tele frissen sült finomságokkal, akkor szinte garantált a jó étel. Vannak kivételek ez alól a szabály alól, de ez az egyik, ami határozottan segít, amikor megpróbálsz benézni az étterem ablakán és értékelni.

 

5. Egyél a szemeddel

Ostobaság lenne elkerülni a technológia használatát, amikor éttermet keresel egy új városban. A Google nagyszerű forrás erre is, hisz az étterem seo marketing alapján a legjobb étterem valószínűleg a keresési listák elején az első oldalon lesznek. 

 

Keress rá a „közeli éttermek” kifejezésre, és szűrd ki a legjobb értékelést, de ne csak az értékelést vedd igaznak – sok helyen hamis értékelésekkel játszanak az értékelési rendszerben. Keresd azokat a helyeket, ahol sok vélemény és magas az átlagos értékelés. Innentől az a trükk, hogy mindegyikre rákattintva megnézzük a kínált ételeket – hogyan mutatják be, hogyan szerepelnek az étlapon, petrezselymes köretet használnak-e úgy, mint 1980-ban, vagy modernek és frissek a tányérok? Azt mondják, nem szabad a borítója alapján megítélni egy könyvet, de azt is mondják, hogy a szemünkkel eszünk, és ez határozottan igaz: ez az egyik legjobb módja annak, hogy utazás közben képet kapjunk egy új városról. Használd ki a közösségi médiát is – az Instagram és a TikTok nagyszerű források az aktuális képekhez és a legutóbbi látogatók visszajelzéséhez.
KülföldLegfrissebb cikkek


Fogbeültetés implantátummal: Minden, amit tudnod érdemes
A fogászati implantáció az egyik leginnovatívabb és legmegbízhatóbb módszer a hiányzó fogak pótlására, amely hosszú távú megoldást kínál a mosolyod szépítésére és az életminőség javítására.
Mit jelent az esztétikai fogászat? Milyen kezeléseket takar?
Az esztétikai fogászat nem csupán a fogak egészségéről szól, hanem a tökéletes mosoly elérésének művészetéről.
Magyarország legszebb vidékein

Nincs is jobb, mint kiszakadni a szürke hétköznapokból és egy felfedező útra indulni. Magyarországon rengeteg felfedezésre váró terület vágyakozik a felfedezésre, és rengeteg kicset találhatunk a különleges vidékeinken. Magyarország legszebb vidékeit mutatjuk most be Neked, hogy kiválaszthasd a hétvégi kedvenc hazai uticélok közül azokat, amiket Te is szívesen beutaznál! 

Utazás a világkörül

Szerencsére a világ felfedezése már mindannyiunk számára elérhető és nem olyan bonyolult megszervezni egy külföldi utazást, mint a rendszerváltás idején. Szerencsére, hiszen a világ a felfedezésedre vár! Fedezzük fel együtt a világ minden legszebb táját, tudj meg minden tippet és trükköt a világ körüli utadhoz!

Kirándulási tippek és túraútvonalak

Rengeteg tippet és tanácsot olvashatsz az oldalon a legszebb túraútvonalakhoz és kirándulásokhoz Magyarországon és külföldön egyaránt. Legyen szó félnapos, egy napos, vagy egy egész hétvégés kirándulásról, oldalunkon számos cikket olvashatsz, ahol bemutatjuk a legjobb túraútvonalakat és a legszebb kirándulóvonalakat!

Utazás blog a mániás utazóknak

Te is úgy érzed, hogy a legjobb dolgok akkor történnek az életben, ha úton vagy? Imádsz új helyeket és kultúrákat megismerni? A világon rengeteg hely vár felfedezésre, az oldalunkon pedig segítünk minnél több lehetőséget bemutatni Nektek, ami a legszebb uticélokat mutatja be, a különleges világkörüli kincseket ismerteti és a betekintést enged más kultúrák megismerésébe!