Tudd meg, mi az a mosolytervezés

Főoldal > A mosolytervezés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A mosolytervezés


2021/04/11
Puskás Rékka

A mosolytervezés egy olyan eljárás, melynek során nem csak álmaid mosolyát tervezik meg, hanem arról is részletes tájékoztatást kapsz, hogy mi mindenre lesz szükség ahhoz, hogy a mosolyod épp olyan hibátlan és ragyogó legyen, mint a legnagyobb sztároké!

Ismerd meg a mosolytervezés folyamatát!

A mosolytervezés menete

 

Az esztétikai fogászat árak ma már egyáltalán szöknek az égbe, így bárki számára elérhető az álom-mosoly. A mosolytervezés tulajdonképpen és hatlépcsős folyamat. Az első lépcsőfok során egy wax-up-ot készítenek, azaz lenyomatot vesznek a fogakról, hogy legyen egy minta, egy alap, amilyenre kell majd építeni. Ennek segítségével a fogtechnikusok megtervezik az fogformákat, és az új mosolyt előkészítik egy mintára.  

Második alkalommal már meg is nézheted a terveket, sőt, azt is látod, hogy hogyan mutat az újfogsor a szádban. Itt még természetesen semmi nincsen kőbe vésve, minden módosítható egészen addig, míg azt mondod: Tökéletes! 

 

A harmadik lépésnél már megvannak a tervek, úgyhogy a fogorvos megkezdheti a fog preparálását. A kezelés végén ideiglenes héjakat kapsz, hogy ne okozzon problémát a fogak átalakulása a mindennapokban. 

 

Miután a laboratóriumi munkálatok befejeződtek, az elkészült héjakat a mintán lehet leellenőrizni, és ha minden rendben, akkor jöhet a rögzítés! 

 

Az utolsó, hatodik lépés, hogy viseld boldogan a ragyogó mosolyod!

 

Milyen megoldásokra lehet szükség a kívánt eredmény érdekében?

 

Itt most külön nem szeretném részletezni, de természetesen ide tartoznak az esztétikus fogtömések, az inlay és onlay betétek, és minden olyan kezelés, melyre szükség van ahhoz, hogy a fogak egészsége helyre legyen állítva.

 

Az egyik lehetőség a fogkoronák használata, mely egyszerű, ugyanakkor stabil, praktikus és hosszantartó. Az eljárás lényege, hogy a fogat lecsiszolják, és a megmaradt kis csonkra ragasztják cementtel a koronákat. Megkülönböztetünk fémkerámia, cirkon és préskerámia koronákat. A fémkerámiának csak a belső váza fém, a préskerámia korona pedig porcelánból van. A cirkon koronák frontfogak esetében például ideálisak, ugyanis a cirkon fényáteresztő képessége nagy, és mivel nagyon hasonló a saját foghoz, biztosan természetes megjelenést kölcsönöz.

 

Említést kell még tenni a kerámiahéjról is, másnéven E-MAX héjról. Ez az eljárás segít kiküszöbölni az esztétikai hibákat, elszíneződéseket. A filmcsillagok első számú választása, mivel egyszerű a felrakása, az eredmény mégis azonnal szembetűnő.
Belföld Budapest Érdekességek Gazdaság hírek MagyarországLegfrissebb cikkek


Különleges helyszínek egy esküvői szertartáshoz
Az esküvő életünk egyik legfontosabb eseménye, amelyre hosszú éveken át emlékezünk majd. Ezért is elengedhetetlen, hogy a helyszín tökéletes legyen, és minden igényünknek megfeleljen. 
Fogbeültetés implantátummal: Minden, amit tudnod érdemes
A fogászati implantáció az egyik leginnovatívabb és legmegbízhatóbb módszer a hiányzó fogak pótlására, amely hosszú távú megoldást kínál a mosolyod szépítésére és az életminőség javítására.
Magyarország legszebb vidékein

Nincs is jobb, mint kiszakadni a szürke hétköznapokból és egy felfedező útra indulni. Magyarországon rengeteg felfedezésre váró terület vágyakozik a felfedezésre, és rengeteg kicset találhatunk a különleges vidékeinken. Magyarország legszebb vidékeit mutatjuk most be Neked, hogy kiválaszthasd a hétvégi kedvenc hazai uticélok közül azokat, amiket Te is szívesen beutaznál! 

Utazás a világkörül

Szerencsére a világ felfedezése már mindannyiunk számára elérhető és nem olyan bonyolult megszervezni egy külföldi utazást, mint a rendszerváltás idején. Szerencsére, hiszen a világ a felfedezésedre vár! Fedezzük fel együtt a világ minden legszebb táját, tudj meg minden tippet és trükköt a világ körüli utadhoz!

Kirándulási tippek és túraútvonalak

Rengeteg tippet és tanácsot olvashatsz az oldalon a legszebb túraútvonalakhoz és kirándulásokhoz Magyarországon és külföldön egyaránt. Legyen szó félnapos, egy napos, vagy egy egész hétvégés kirándulásról, oldalunkon számos cikket olvashatsz, ahol bemutatjuk a legjobb túraútvonalakat és a legszebb kirándulóvonalakat!

Utazás blog a mániás utazóknak

Te is úgy érzed, hogy a legjobb dolgok akkor történnek az életben, ha úton vagy? Imádsz új helyeket és kultúrákat megismerni? A világon rengeteg hely vár felfedezésre, az oldalunkon pedig segítünk minnél több lehetőséget bemutatni Nektek, ami a legszebb uticélokat mutatja be, a különleges világkörüli kincseket ismerteti és a betekintést enged más kultúrák megismerésébe!