Segítsd a fogaidat!

Főoldal > Mit tehetsz a fogaid egészségéért?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mit tehetsz a fogaid egészségéért?


2021/04/05
Puskás Rékka

Bár egyes dolgok, mint a fogkő kialakulása kikerülhetetlenek, azért bizonyos dolgokat te is megtehetsz azért, hogy minél tovább megőrizd fogaid épségét, egészségét. Ebben a cikkben összegyűjtöttem 5 ilyen dolgot – fogadd meg a tanácsokat és gondoskodj megfelelően mosolyodról!

Mit tehetsz a fogaid egészségéért?

Helyes fogmosás

 

Bizony, az első és legfontosabb, amit megtehetsz a fogaidért, hogy elsajátítod a helyes fogmosás technikáját. Ehhez nyugodtan kérd a fogorvosod segítségét, biztosan szívesen megmutatja, milyen mechanizmussal érdemes tisztítani a fogakat. Továbbá ne manuális, hanem elektromos fogkefét használj! Nem csak sokkal hatékonyabb, de időmérő is van benne, és jelzi, ha már elegendő ideje mosod. 

Gondosan választott kiegészítő termékek

 

Nem mindegy, hogy milyen fogkrémet, milyen szájöblögetőt használsz. Érdemes olyan termékeket választani, melyek segítenek visszaépíteni a fogzománcot, védenek a szuvasodástól és a baktériumokat is elpusztítják. Öblögetőből érdemes az alkoholost választani, az ugyanis hatékonyabban állítja helyre a dentalhigiéniás egyensúlyt.

 

Rendszeres kontroll

 

A rendszeres kontroll elengedhetetlen ahhoz, hogy fogaid egészsége hosszútávon fennmaradjon. Ezeknek a vizsgálatoknak köszönhetően sokszor még azelőtt sikerül kezelni a problémát, hogy az bármilyen tünetet okozna. A Móricz Dental egy barátságos fogorvosi rendelő Budapest városában, ahol szakértő ellátás kellemes légkör várja a pácienseket.

 

Ne csikorgasd!

 

Sokan gyakran észre sem veszik, hogy csikorgatják a fogukat. Ez egyfajta önkétlen reakció a stresszre, idegességre, esetleg a test más pontján jelentkező fájdalom hatására. Ez azonban egyáltalán nem tesz jót! Nem csak, hogy a fogak felülete kopik, csiszolódik, a zománc elvékonyodik, így sokkal védtelenebbek a fogak a szuvasodással szemben, de ráadásul az állkapocs is feszül, később pedig fáj.

 

Ne foggal nyisd a dolgokat!

 

Talán észre sem veszed, mennyi mindent nyitsz ki foggal, vagy fogsz meg foggal – kupakok, kulcsok, tollak, sőt, az sem ritka, hogy elharapjuk a kilógó szálat, vagy a műanyag borítást nyitjuk foggal. Nos, ezek egyike sem tesz jót, ráadásul rengeteg bacilus is bekerül a szájba – használd inkább a kezeid!
Belföld Budapest Érdekességek MagyarországLegfrissebb cikkek


5 ok, amiért december borzalmas időszak a randizásra
Fagyos az idő! A decemberi programod tele van ünnepi partikkal. Minden pénzedet ajándékra költötted. És most randevúzni akarsz valakivel, aki nem elég komoly, és el kell mondanod a rokonaidnak, de elég komoly ahhoz, hogy tudd, lezártál egy újévi csókot? Sok szerencsét – szükséged lesz rá. Most összegyűjtöttünk néhány dolgot, amik bizonyítják miért a december a legrosszabb hónap a randizásra!
Magyarország legszebb vidékein

Nincs is jobb, mint kiszakadni a szürke hétköznapokból és egy felfedező útra indulni. Magyarországon rengeteg felfedezésre váró terület vágyakozik a felfedezésre, és rengeteg kicset találhatunk a különleges vidékeinken. Magyarország legszebb vidékeit mutatjuk most be Neked, hogy kiválaszthasd a hétvégi kedvenc hazai uticélok közül azokat, amiket Te is szívesen beutaznál! 

Utazás a világkörül

Szerencsére a világ felfedezése már mindannyiunk számára elérhető és nem olyan bonyolult megszervezni egy külföldi utazást, mint a rendszerváltás idején. Szerencsére, hiszen a világ a felfedezésedre vár! Fedezzük fel együtt a világ minden legszebb táját, tudj meg minden tippet és trükköt a világ körüli utadhoz!

Kirándulási tippek és túraútvonalak

Rengeteg tippet és tanácsot olvashatsz az oldalon a legszebb túraútvonalakhoz és kirándulásokhoz Magyarországon és külföldön egyaránt. Legyen szó félnapos, egy napos, vagy egy egész hétvégés kirándulásról, oldalunkon számos cikket olvashatsz, ahol bemutatjuk a legjobb túraútvonalakat és a legszebb kirándulóvonalakat!

Utazás blog a mániás utazóknak

Te is úgy érzed, hogy a legjobb dolgok akkor történnek az életben, ha úton vagy? Imádsz új helyeket és kultúrákat megismerni? A világon rengeteg hely vár felfedezésre, az oldalunkon pedig segítünk minnél több lehetőséget bemutatni Nektek, ami a legszebb uticélokat mutatja be, a különleges világkörüli kincseket ismerteti és a betekintést enged más kultúrák megismerésébe!